вторник, 14 октября 2014 г.

Козацькому роду нема переводу

Через століття до нас доносяться шелест козацьких знамен, стогін української землі від копит коней, бій, як блискавка, як межа між життям і смертю, між минулим і сучасним нашого народу. Сьогодні ми відкриємо сторінку  нашої історії про українське козацтво та дізнаємось про славних та сміливих козаків якомога більше.14 жовтня в Україні відзначають День українського козацтва. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло вирішальну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ будь-якої країни береже спогади про власне минуле, пишається своєю історією.

 Зараз відроджуються традиції українського козацтва. Ведеться активна  робота з молоддю, організовано власну медичну службу,, у першу чергу в сільській місцевості. Бути представником козацької організації зараз знову приємно, цікаво та почесно. Багато відомих людей охоче беруть участь у заходах, пов’язаних із відродженням і культивуванням козацьких традицій. Наприклад, посвяту в запорозькі козаки пройшов Валерій Миколаїв – відомий актор. Вдячна публіка знає його за відомим російсько-українським серіалом  «День народження буржуя». Знаменита українська група «Воплі Відоплясова» часто й охоче виступає з козачими ансамблями. Олег Скрипка, соліст цієї групи, вважається «справжнім» українським козаком.
Сьогодні за допомогою ігр школяри пізнавали побут козаків. 
Гра «приготуй їжу козаків»
Розділити всх учасників на дві команди. Кожній з команд видається конверт з написаних на ньому назвою блюд козацької кухні. Та окрема написані на шматочках листків назви інгидієнтів. Завдання-власти в конверт необхідні складові блюд.Перемогла та команда, яка бистріши та без помилок виконала завдання.

Зовнішній вид по картинкам в інтернеті та книжках,та за допомогою мульфільма про  козаків.
І на останок, для закріплення відомостей про козацькі часи діти малювали козаків.





Комментариев нет:

Отправить комментарий